PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Leidinggeven aan jezelf is de grootste uitdaging

Echtheid maakt krachtig

Leiderschapsontwikkeling gaat in de eerste plaats over het ontwikkelen van en leidinggeven aan jezelf. Jezelf ontplooien tot een authentiek leider. Doen en laten wat past bij jou en jouw doelen. Daarmee krijg je een krachtige werking op anderen. Je wordt medemenselijker, duidelijker, geloofwaardiger en overtuigender als je ‘echt’ durft te zijn in de rol die je hebt. Dan word je gemakkelijker gevolgd. Dat vergroot je dienstbaarheid aan het geheel waaraan je leidinggeeft.

Impact hebben

Het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap is niet voorbehouden aan formeel leidinggevenden. Iedereen die zichzelf serieus wil nemen, in welke functie dan ook, kan vitaler worden en meer impact maken. Wie zich als mens werkelijk verbindt met zijn werk speelt geen rol. Dan werk je vanuit ontspanning en verspilt minder energie. Je vergroot je werking zonder hard te werken.

Dagelijkse praktijk

Om dat te bereiken loop ik een tijdje met je mee, soms letterlijk, soms door gesprekken die we hebben. Ik help je om uit jezelf te halen wat erin zit. Je krijgt zicht op waar en hoe je je te veel aanpast aan wat je denkt dat er van je wordt verwacht. En je ontdekt de kwaliteit die je in de aanpassing laat liggen. Je leert authentiekere keuzes te maken. Ik help je om die door te vertalen naar je dagelijkse praktijk.

Sparringpartner met diepgang

Persoonlijk traject

Hoe een persoonlijk leiderschapstraject er precies uitziet spreken we samen af. Dat varieert van enkele losse coachingsessies tot letterlijk een tijdje meelopen in je dagelijkse werkomgeving. Samen zoemen we uit en beschouwen we jouw leiderschap en werking op een afstand. Als je wilt betrekken we je werkomgeving, medewerkers of collega’s erbij.

Eigen antwoorden

We gaan de diepte in om dieperliggende oorzaken van je gewoontes en gedachtes te onderzoeken. Zo ontdek je welke beelden je kunt loslaten. Door gesprek en ervaringsoefeningen zoals meditatie en systemisch werk kom je in contact met wat er van binnen in je leeft, je gevoelens en je intuïtie. En je leert te vertrouwen op de antwoorden die dan komen. Je hoeft niet àlles zelf uit te vinden, soms fluister ik je ook gewoon een praktische oplossing in waarmee je al meteen vooruitkomt.

Als we ons eigen licht laten stralen,
geven we anderen toestemming om hetzelfde te doen

Marianne Williamson

Leergang Persoonlijk Leiderschap

Inhoud Leergang

  • Individuele gesprekken
  • 3 tot 5 modules
  • Inhoud afgestemd op organisatiecultuur
  • Praktische werksessies
  • Collegiale intervisie
  • Doorlooptijd 4 tot 9 maanden
Een open aanbod Persoonlijk Leiderschap is in ontwikkeling.

Houd deze site in de gaten of bel me als je interesse hebt.

De meerwaarde om organisatie breed Persoonlijk Leiderschap te ontwikkelen is groot. Hoe meer mensen vanuit hun eigenheid, kracht en bezieling werken, hoe steviger de organisatie staat. Dat werkt door naar buiten. Klanten en gebruikers ervaren meer kwaliteit en helderheid.

Contact en communicatie

Bij jezelf blijven in contact met een ander èn oog houden voor de inbreng van de ander, de kunst van het effectief communiceren.

Authenticiteit binnen je functie

Waar pas je je aan aan wat je denkt dat anderen verwachten? Speel je een rol? Hoe kun je meer ruimte creëren voor jouw eigenheid als mens.

Omgaan met weerstand

Hoe kom je terug in de ‘flow’ als je afgeleid raakt, teveel op je bord hebt, steeds anderen tegemoet wilt komen of geleefd wordt door je agenda?

Samenwerken vanuit gelijkwaardigheid

Je invloed en werking ontdekken binnen de samenwerking met anderen en leren meer te vertrouwen op elkaar.

Leiden en volgen

Initiatief en eigenaarschap nemen èn leiding kunnen accepteren. Waar sta je in relatie tot (jouw) autoriteit.

Inspiratie en bezieling in het werk

Wat drijft jou werkelijk in je werk en wat wens je bij te dragen. Ontdekken hoe je werk meer vervullend kan zijn en hoe je er meer energie van krijgt.