MONIQUE VAN LAERHOVEN

Mensen tot bloei brengen

Spiegel

Ik begeleid mensen die met hart en ziel, meer vanuit hun persoonlijke kracht en eigenheid willen leven en werken. En organisaties die die kracht en eigenheid van medewerkers tot bloei willen laten komen. Anderen noemen mij in mijn werk liefdevol confronterend, integer en fijnzinnig scherp. Ik geef ruimte en aandacht aan wat er werkelijk aan de hand is zonder te oordelen.

Beginpunt

Sinds 2006 richt ik me als zelfstandig trainer en coach op het tot bloei brengen van je persoonlijke kracht en kwaliteit. Zo helemaal werken vanuit mezelf, op mijn manier, met vrijheid en verantwoordelijkheid, past bij mijn levensvisie dat je zelf beginpunt kunt zijn en dat je wensen en verlangens je richting mogen bepalen. Ik houd ervan met anderen uit mijn netwerk samen te werken en elkaar te versterken.

Lichaamswijsheid

Een bijzonder plek in mijn aanpak heeft het werken met de wijsheid van het lichaam. Leren luisteren naar mijn eigen lichaam is mijn grootste bron van inspiratie geworden. Een kompas dat je altijd bij je hebt als je het leert kennen. In mijn werk maak ik gebruik van lichaamsgerichte ervaringsoefeningen, meditatie, visualisatie en opstellingen.

Achtergrond

Werkervaring

Na mijn studie Biologie (afgerond 1991) heb ik acht jaar gewerkt bij een beroepsvereniging als adviseur arbeidsmarkt. Hier begon mijn liefde voor het raakvlak mens en werk.

Mijn interesse en inzicht in organisaties groeide toen ik vervolgens een aantal jaren bij een detacheringsbureau werkte.

Brede ervaring met het begeleiden van mensen en teams kreeg ik als management- en communicatietrainer bij een trainingsbureau.

In 2006 begon ik als zelfstandig trainer coach.

sinds 2007 ben ik verbonden met het ITIP, school voor Leven en Werk.


Opdrachtgevers

Mijn opdrachtgevers zijn maatschappelijk gedreven organisaties, overheid, hogescholen, onderwijs- en zorginstellingen en de zakelijke dienstverlening.

Opleiding

Mezelf blijven ontwikkelen beschouw ik als een wezenlijk element van mijn werk.

Sinds 2010 Vele workshops en retraites op het gebied van lichaamsgericht werken, systemisch werk
2008 TCT Opstellingen – Systemisch werk
2007 ITIP - Energetische opleiding
2004 ITIP - driejarige opleiding
1991 UU - studierichting Biologie


Inspiratie

Meditatie en beweging zijn wezenlijke voeding voor mijn ziel. Bewustzijnsdans, met name de vijf Ritmes, en Argentijnse tango brengen mij steeds weer terug bij mezelf. De natuur en de almaar doorgaande cyclus van groei, bloei en vergankelijkheid inspireert me steeds opnieuw.


monique van laerhoven

“Ons belangrijkste werk in het leven is liefhebben en vergeven.
Daarna volgt ons werk, ons beroep.
De bedoeling van werk, in welke vorm ook,
is dat we het gebruiken om de wereld heel te maken”.

Marianne Williamson

Praktische Informatie

Verbonden met  itip

Gecertificeerd bij  crkbo geregistreerd

Reacties


“Fijn dat er ook aandacht was voor concrete stappen”

“Ik wil je graag bedanken voor onze gesprekken, soms confronterend maar helpend en op het scherpst van de snede. En dat wilde ik ook.”

“Ondanks de flinke weerstand die er kwam in het team, hebben we hebben toch bereikt wat we wilden. Meer begrip voor elkaar en er samen voor gaan. We zien zelfs dat de mensen die het minst enthousiast waren nu helemaal worden meegenomen.”

“Ik vind Persoonlijk Leiderschap een hele waardevolle, inspirerende training. Ik vind Persoonlijk Leiderschap een hele waardevolle, inspirerende training.”

“Voor mij was het een hele waardevolle training, met inzichten voor de rest van mijn leven.”

“Monique is een prettige, ervaren en bedreven trainer. Scherp in haar observaties.”

Bezielde Body BoostTweewekelijkse avonden om vanuit je lijf weer contact te maken met je essentie.
  • Meer balans voelen
  • Je kracht èn zachtheid ervaren
  • Je flexibiliteit en gegrondheid vergroten
  • Weer ervaren hoe het is als je even helemaal niets hoeft
  • Je vrij voelen om je eigen impulsen te volgen
  • Meer ruimte ervaren in je adem en beweging

Bewust bewegen, ademen en mediteren - Spelend in contact met je lijf

Voor onze natuurlijke beweging hoeven we niet te werken. Met moeiteloosheid verkennen we ons lijf, en maken we steeds meer contact met onze beweging en adem.

We verrassen je met elementen waardoor je jouw kwaliteiten zoals speelsheid, vrijheid, kracht, ruimte, sensualiteit, zachtheid, ontspanning en heelheid kunt ervaren.

We bieden een proeverij uit verschillende invalshoeken waaronder actieve meditaties, Rebalancing, Trager, Mentastics, Tantra, Reichiaans lichaamswerk, dans en Biodynamic Breathwork.

Vanaf januari 2022 op woensdagavond. De avonden worden afwisselend gegeven door Johan Meijen, Marion van Opijnen en Monique van Laerhoven. Meer info (PDF)