TEAM ONTWIKKELING

Ontspannen met elkaar samenwerken is een kunst die je kunt leren

Gezamenlijke veranderwens

Plezierig en effectief samenwerking is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Obstakels als werkdruk, organisatiecultuur, sluimerende conflicten, collega’s die zich heel anders gedragen dan je zou wensen of verouderde werkprocessen leiden ertoe dat inspiratie en werkplezier verloren gaat. Of er nou een noodzaak is tot verandering, of een behoefte aan inspiratie, bij teamontwikkeling begin ik altijd met de wens van de teamleden en van de organisatie. Een door iedereen gedragen beeld, een collectief verlangen, is de eerste stap. Ik help jullie op de weg daarnaartoe. Focus op jullie wensen geeft veranderzin en energie.

Persoonlijke sleutel

Elk teamlid heeft een unieke persoonlijke sleutel die bijdraagt aan de ontwikkeling van het geheel. Daar maken we gebruik van. Ik help jullie die persoonlijke sleutels te vinden en in te zetten. Een ander belangrijk aspect is dat ieder teamlid ertoe doet en dat elke stem gehoord mag worden. Ook degenen die niet vooraan staan of meer tijd nodig hebben om een mening te vormen. Daar maken we ruimte voor. Dat komt ten goede aan het geheel. Ik ben bekend met de principes van Verbindende Communicatie en Deep Democracy.

Zelforganisatie

Als teamcoach begeleid ik jullie graag verder naar meer zelforganisatie. Ik kom een poosje in jullie geheel om jullie te helpen meer zelf-organiserend te worden. Ik kijk, luister en verwonder me. Ik deel mijn ervaringen, spiegel jullie en confronteer waar nodig (altijd op een prettige manier overigens). En niet te vergeten, ik geef ook praktische handige tips, daag jullie uit om het aan te gaan met elkaar, zodat samen werken echt samenwerken wordt. Ik ben blij als jullie plezieriger met elkaar werken en weer meer oog hebben voor elkaars kwaliteiten dan voor elkaars valkuilen.

Samen werken is samen groeien

Blikverruiming

In veel teams kennen collega’s elkaar slechts oppervlakkig. Kwaliteiten en valkuilen worden opgemerkt, maar in het dagelijks werk is het meestal niet de gewoonte om door te vragen naar elkaars persoonlijke drijfveren. Zo komen collega’s vaak in een blikvernauwing die weinig ruimte geeft. In teams die de gewoonte ontwikkelen om elkaar beter te leren kennen is het onderlinge begrip sterker. Dat maakt dat een team is opgewassen tegen invloeden van buiten. De tijdelijk zwakkere schakel wordt opgevangen door een stevige onderlinge verbinding. Ik begeleid graag teamdagen die gericht zijn op verbinding, met een speelse èn diepgaande aanpak.

Intervisie

Intervisie is een krachtig middel om zowel persoonlijk als op teamniveau met elkaar te groeien. Door persoonlijke dilemma’s en vraagstukken met elkaar te delen ontstaat om te beginnen meer verbinding en een gevoel van samenzijn. Je raakt betrokken bij elkaar en geïnspireerd door zienswijzen van collega’s en leert op elkaar te vertrouwen. Als geheel ontwikkelen jullie saamhorigheid, veerkracht en creativiteit. Je maakt op een constructieve manier gebruik van elkaars ervaring, kennis en persoonlijke kwaliteiten. Zo houden jullie elkaar wakker en scherp. Mijn begeleiding geeft een impuls om na een tijdje zelfstandig met elkaar verder te gaan in intervisie.

Meer oog hebben voor elkaars kwaliteiten dan voor elkaars valkuilen,
dat is de kunst.

Teamontwikkeling op maat

Verschillende mogelijkheden

  • Doorlooptijd afhankelijk van gewenste ontwikkeling
  • Individuele gesprekken als start
  • Serie teamsessies
  • Meerdaagse bijeenkomst met diepgang
  • Coaching on the job
  • Losse inspiratiedagen
  • Altijd met concrete stappen
  • Aandacht voor borging en folow-up
Neem vrijblijvend contact op voor een verkennend gesprek

In de begeleiding van teams zorg ik voor een veilige bedding waarin we ervaringsgericht werken. Ik bied ruimte om te bespreken wat nodig is.

Patronen

Bewustwording van patronen die zijn ontstaan in de samenwerking is het begin van verandering. Jullie krijgen feedback op jullie onderlinge dynamiek.

Verbinding

Sterk staan als team betekent dat je een gezamenlijk doel moet hebben en op elkaar kunt vertrouwen. Verbinding maakt dat je tegenslagen kunt opvangen.

Werkplezier

Zin in het werk verdwijnt door tal van factoren. Teambegeleiding helpt om weer beginpunt te worden van jullie werkplezier.

Uitspreken

Nieuwsgierig en open zijn naar elkaar is moeilijk als er dingen zijn die niet lekker lopen of die je niet begrijpt van elkaar. Ik help jullie over de drempel.

Toekomstvisie

Jullie gezamenlijke toekomstvisie aan te scherpen, zodat eenieder zich ermee kan verbinden geeft een impuls om er samen voor te gaan.

Inspiratie

Van tijd tot tijd een dag met elkaar werkt motiverend en inspirerend. Er is veel mogelijk in co-creatie met jullie.